Primii pași în WhatsApp

150

Descărcarea și configurarea WhatsApp

1. Descărcați și porniți aplicația: Descărcați gratuit WhatsApp Messenger din Magazinul Google Play sau Apple App Store. Pentru a deschide aplicația, atingeți pictograma WhatsApp din ecranul de pornire.

2. Citiți Condițiile de utilizare: Citiți Condițiile de utilizare și Politica de confidențialitate, apoi atingeți „Acceptați și continuați” pentru a le accepta.

3. Înregistrați-vă: Selectați-vă țara din lista de pe ecran pentru a adăuga prefixul corect, apoi introduceți-vă numărul de telefon în format internațional. Atingeți OK sau Înainte, apoi atingeți OK pentru a primi codul de înregistrare format din 6 cifre fie prin SMS, fie prin apel telefonic. Pentru a finaliza înregistrarea, introduceți codul format din 6 cifre. Aflați cum vă puteți înregistra numărul de telefon pe Android, iPhone sau KaiOS.

4. Configurați-vă profilul: În cadrul profilului nou creat, introduceți-vă numele, apoi atingeți Înainte. Puteți adăuga și o poză de profil.

5. Permiteți accesul la contacte și poze: Vă puteți adăuga contacte în WhatsApp, selectându-le din agenda telefonului. De asemenea, puteți permite accesul aplicației și la pozele, clipurile video și fișierele din telefon.

6. Porniți o conversație: Atingeți sau , apoi alegeți un contact. Scrieți un mesaj în căsuța de introducere a textului. Pentru a trimite poze sau clipuri video, atingeți sau în dreptul căsuței de introducere a textului. Alegeți Cameră pentru a face o poză nouă sau a înregistra un nou clip video. În mod alternativ, atingeți Galerie sau Bibliotecă foto/video pentru a selecta o poză sau un clip video din telefon. Apoi, atingeți sau .

7. Creați un grup: Puteți crea grupuri cu până la 256 de participanți. Atingeți sau , apoi Grup nou. Căutați sau selectați contactele pe care vreți să le adăugați în grup, apoi atingeți Înainte. Introduceți subiectul grupului și atingeți sau Creați.

Sfaturi de securitate și funcții utile

Personalizați-vă funcțiile de confidențialitate și securitate
Este simplu să înțelegeți și să vă personalizați setările de confidențialitate și securitate din WhatsApp. Aflați mai multe de pe pagina noastră despre confidențialitate.

Verificați informațiile pe care le primiți
Este bine să fiți sceptici în privința mesajelor primite, deoarece nu tot ce vi se transmite este corect. Dacă nu știți cine a compus mesajul pe care l-ați primit, vă încurajăm să verificați informația prin intermediul organizațiilor specializate în verificarea autenticității informațiilor. Aflați mai multe despre cum puteți împiedica răspândirea informațiilor false din acest articol.

Mesajele redirecționate
Pentru a împiedica răspândirea informațiilor false, am ales să limităm redirecționarea mesajelor. Este ușor să identificați mesajele care v-au fost redirecționate, deoarece au eticheta Redirecționat. Atunci când un mesaj este redirecționat de multe ori de la un utilizator la altul, acesta este marcat printr-o săgeată dublă . Puteți afla mai multe despre limitele de redirecționare din acest articol.